logo_skoly

Hlavná stránka Informácie Dokumenty Fotoalbum Kontakt

AKTUALITY

Hlavná stránka
Aktuality
O škole
História školy
Dokumenty
Prázdniny
Zmluvy, faktúry
Predmety
Krúžky
Učitelia
Školský klub detí
Nadaní žiaci
Súťaže
Projekty
Učebne
Jedálny lístok
Rada školy
Fotoalbum
Kontakt
4. december 2017 Týždeň vedy na Skalickej

Týždeň vedy na Skalickej
Škola pre nadaných pripravila perfektný deň pre žiakov ostatných škôl, na ktorom prezentovali netradičným spôsobom predmety matematika, fyzika, chémia a biológia. Žiaci si mohli vyrobiť vlastné mydielka, recyklovaný papier, okuliare do kina, kalendár na dvanásťstene, lietajúce motýle a ďalšie zaujímavé veci. Prezreli si exotický hmyz, či plazy... dokonca aj ich špeciálnu potravu. Pracovali s mikroskopmi, rozpoznávali kamene. Na konci si pozreli chemickú show.... a šup na stanicu. Bolo super. Určite zaujímavý a prínosný deň. Veľká vďaka organizátorom.

 Foto:TU                                                                                                                       PaedDr. Lucia Vrbišťanová

   

     

Vážení  rodičia a priatelia školy !

 

         Rodičovské združenie pri ZŠ J.C. Hronského, Krátka  2 v Šali bolo v tomto roku opäť zaregistrované medzi prijímateľov, ktorým sa môže poukázať suma zodpovedajúca 2 %  už Vami zaplatenej dane (nejedná sa o jej ďalšie navýšenie).

        Poukázanie tejto dane Rodičovskému zduženiu školy, ktorej žiakom/žiačkou je aj Vaše dieťa, by bolo  aj v tomto roku vítanou a veľmi potrebnou pomocou, ktorá by mohla slúžiť na ďalšie skvalitnenie materiálnych podmienok a vybavenia školy. 2% dane môžu Združeniu poukázať i Vaši príbuzní, prípadne známi, fyzické aj právnické osoby.

       Získané finančné prostriedky by sme radi využili na skvalitnenie materiálnych podmienok výchovno-vzdelávacieho procesu.

       Ak by ste nám pri týchto plánoch chceli pomôcť, vyplňte, prosím,  pripojenú návratku a my Vám pošleme potrebné tlačivá s údajmi o Rodičovskom združení. Tlačivo nájdete aj na našej stránke  www.zskrsala.sk  .

       Prosíme o Vaše vyjadrenie do 15.03. 2017 (streda) a ďakujeme Vám za Váš kladný postoj k uvedenej veci.

      Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí nám v predchádzajúcom období darovaním 2% dane pomohli modernizovať a skvalitniť vybavenie našej školy.

 

 

        S pozdravom

                                                   Viera Káčerová, v.r. – predsedníčka RZ

                                                   Mgr. Jarmila Husáriková, v.r. – riaditeľka školy

Tlačivo na VYHLÁSENIE o poukázaní sumy do výšky 2% /3%/ zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby si môžete prevziať u triednych učiteľov prípadne na sekretariáte školy, alebo stiahnuť tu

 
  Knižnica otvorená každý štvrtok !!!

     Knižnica na ZŠ J.C.Hronského vychádza v ústrety svojim používateľom - študovňa a výpožičky knižnice budú otvorené každý štvrtok v čase od 14:00 - 15:30 alebo po dohode s p. uč. Pollákovou.

 
1. február 2017 Stavanie snehukiakov v ŠKD

        1.2.2017, pani Zima nelenila,
kopu snehu nám nadelila.
I keď na krátko len,
splnil sa nám zimný sen.
Postaviť si snehuliačka,
bola pre nás všetkých hračka.
No však beda – prebeda,
už okolo obeda,
miesto bielych snehuliakov,
stavali sme „špinuliakov“.  

Foto

 
19. január 2017 Olympiáda v nemeckom jazyku

        Dňa 19.1.2017 sa na našej škole konalo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Súťažilo sa v dvoch kategóriách - 1A (žiaci 5. - 7.roč.) a 1B (žiaci 8. - 9.roč.). V kategórii 1A prvé miesto získala Katka Kleštincová a druhé miesto Stelka Jakubovičová - obe zo 7. B triedy. V kategórii 1B prvé miesto získala Dáška Vojtaššáková z 9. C triedy a na druhom mieste skončila Klaudia Pappová z 8. B triedy.
Dievčatám srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole!!! Ste šikulky

 

 
17. január 2017 Olympiády v anglickom jazyku

         17.1.2017 na našej škole prebehlo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo sa v dvoch kategóriách - 1A (žiaci 5.-7.roč.) a 1B (žiaci 8.-9.roč.). V konkurencii 13 škôl okresu naše dievčatá Katka Kleštincová zo 7.B a Daška Vojtaššáková z 9.C obsadili vo svojich kategóriách perfektné druhé miesta (chýbal im pol bod/ bod do prvého!!!!).
Dievčatá, srdečne blahoželáme, ďakujeme a sme na Vás všetci veľmi hrdí

 
Riaditeľstvo Základnej školy Jozefa Cígera Hronského v Šali, Krátka 2 oznamuje, že po vydaní súhlasu Rozhodnutím Okresného úradu Šaľa, Odbor starostlivosti o životné prostredie, Hlavná 2/1, 927 01 Šaľa zo dňa 07.06. 2016, číslo jednacie OU-SA-OSZP_2016/002859-5 uskutoční v mesiacoch september 2016 až marec 2017 výrub drevín rastúcich mimo les v rozsahu 40 ks.
Všetky dreviny sa nachádzajú v areáli Základnej školy Jozefa Cígera Hronského na Krátkej ulici v Šali a vlastníkom pozemkov je Mesto Šaľa. Dôvodom výrubu je zlý a stále sa zhoršujúci zdravotný stav stromov a negatívne zasahovanie korún drevín do stavebných objektov školy a objektov nachádzajúcich sa na susediacich pozemkoch. Základná škola pri podávaní žiadosti na výrub drevín vychádzala z expertízneho posudku, o vypracovanie ktorého požiadala Ústav ekológie lesa SAV Zvolen, Pobočka biológie drevín Nitra, Akademická 2, 949 01 Nitra. Skontrolovaných bolo celkovo 70 stromov nachádzajúcich sa v areáli školy a u mnohých z nich bola zistená rozsiahla hniloba a riziková stabilita. Zdravotný stav ostatných drevín je vyhovujúci a bude na nich uskutočnené orezanie koruny.
V súlade s bodom III. uvedeného Rozhodnutia a s par. 48 Zákona o ochrane prírody a krajiny, uskutoční škola na vlastné náklady náhradnú výsadbu v počte 80 ks drevín ( smrek, javor, borovica, višňa ) a 100 ks vtáčí zob a po dobu 3 rokov zabezpečí starostlivosť o náhradnú výsadbu.

Mgr. Jarmila Husáriková
riaditeľka školy

 
12.december2016 Vianočná Viedeň

         Vianočná Viedeň sa pre žiakov tento rok začala v Technickom múzeu, pokračovala "malým" občerstvením v obľúbenom "Donalde", deti navštívili Prírodovedecké múzeum a za záver si vychutnali atmosféru vianočných trhov pred Radnicou.

Foto

 
   
 
08.december2016 Pasovanie prváčikov

          Dnes boli naši najmladší pasovaní za Hronkačikov. Kým sa nimi stali, museli splniť niekoľko úloh - vytvoriť strom života, prejsť strastiplnú cestu, vytvoriť tri veci - zajačika, duhu šťastia a korunku. Na konci ich odmenili náš kráľ a kráľovná drobnými vecičkami, dostali medailu, odznak, pamätný list a omaľovanku. Plný nadšenia sa na zaver vybrali von, aby vypustili balóny do sveta, ktorému dali na známosť, že sú už naši...ďakujeme firme LUKY MZ a Zuzke Pospišovej za ochotu pomôcť.

Foto

 
21.november 2016 Noc v škole

Začiatok krásneho popoludnia stráveného v škole nám spríjemnili hudobne nadaní ľudia. Po krásnom speve a hre na hudobný nástroj, sme pokračovali v besiedke o autorovi. Tu sme sa o ňom podozvedali najrôznejšie zaujímavosti. Žiaci následne pracovali v skupinkách, kde každá skupina mala za úlohu niečo iné, ale stále v duchu tohto autora. Odprezentovali sme si všetky práce, pochválili a už aj nás nebolo :)Utekali sme si zacvičiť Zumbu. Žiaci sa neskutočne bavili, tancovali. Podlhšom ,,skákaní“ pravdaže deťurence aj vyhladovali a tak sa veeľmi rýchlo presunuli do jedálne, kde ich už čakala výborná pizza. No, aby toho nebolo máálo, pre žiakov sme si prichystali hľadanie pokladu. Ale, háčik to malo v tom, že pracovali po tme :) (ale pravdaže si pomohli baterkami). Tu si pocvičili, i keď už v neskorších hodinách svoje hlavičky. Museli najskôr získať 1.indíciu. Z nej spoločnými silami prísť na to, kde sa nachadzá ďalšia indícia, a takto sa pokračovalo aaaaž – kým nenašli svoj vytúžený poklad. 
A to bolo radosti ! 
Po tom, ako žiaci boli šikovní v hľadaní pokladu, si oddýchli pri večernej rozprávke, umyli si zúbky a šup do postieľok. Spoločne sme si rozprávali rozprávku, privítali ďalší deň :) No ani sme nestačili dopovedať koniec rozprávky a už sa v triedach ozývalo detské chrapkanie :) 

Foto

 
16.november 2016 Ukáž čo vieš

UKAŽ, ČO VIEŠ! - naše družstvo 100% pripravené

Foto

 
12.november 2016 Cosmos

Výstava COSMOS v Bratislave a žiaci 1.stupňa N-tried.

Foto

 
11. november 2016 Výstava zvierat

Dnes 10.11.2016  sme sa v škole potešili výstavkou zvierat. Deti si priniesli svojich domácich maznáčikov. Na výstavke sme mali tridsať zvieratiek, dvoch psíkov, kocúra, mačičku, listovky, slimáka, tarantulu,papagáje, hlodavcov všetkého druhu a rybičky bojovnice. Ďakujeme rodičom aj žiakom za spríjemnenie vyučovacieho dňa.  

Foto

 

 
3. november 2016 Vyhodnotenie školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

V

       V pondelok 24. októbra 2016 sme v našej škole organizovali 9. ročník školského kola                      Olympiády SJL, ktorého sa zúčastnilo 20 žiakov z tried : VIII.B, IX. A, IX.B a IX.C.

      Olympiáda prebiehala v troch častiach. Prvú časť tvoril vedomostný text, druhú časť

transformácia textu a tretiu ústny prejav na určenú tému. Súťažiaci zvládli zadané úlohy na veľmi dobrej úrovni.

 

Najúspešnejší boli títo žiaci:

I. miesto :  Michal Svoboda – trieda IX.A

II. miesto:  Ondrej Chatrnuch – trieda IX.C                                     Všetkým blahoželáme !

III. miesto: Terézia Malíková – trieda IX.C

                    Dáša Vojtaššáková – trieda IX.C

 

V okresnom kole Olympiády SJL našu školu bude reprezentovať Michal Svoboda.

                                                           Želáme mu veľa úspechov

 
30.október 2016  

      Vyhodnotenie všetkých troch súťaží bude po prázdninách. A tu je zoznam ďalších disciplín.

                    

 
30.október 2016 Čo nás čaká v novembri

Čo nás čaká v novembri:
Výchovný koncert II. st. - 9.11.2016
Klasifikačná porada
Výstava zvierat - druhý novembrový týždeň
Vítanie prvákov - tretí novembrový týždeň
Komparo 9 - 16.11.2016
„Ukáž, čo vieš!“ - 16.11.2016 (medziškolská súťaž organizovaná Mestom Šaľa)
Testovanie 5 - 23.11.2016
Technická olympiáda - do 11.11.2016
Matematická olympiáda Z5, Z9 – prvá trojica príkladov do 14.11.2016
Olympiáda v ANJ a NEJ - do 25.11.2016
Geografická olympiáda - do 30.11.2016

       Svetový deň behu 5.11.
 Medzinárodný deň tolerancie 16.11.
 Medzinárodný deň študentstva 17.11.
 Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí 19.11.
 Medzinárodný deň bez fajčenia 20.11.
 Svetový deň detí (UNESCO) 20.11
 Svetový deň pozdravov 21.11.
 Medzinárodný deň nenakupovania 25.11.
 Deň počítačovej bezpečnosti 30.11.
                   

 
24.október 2016 Deň tekvíc

                     Žiaci 1. - 4. ročníka z tried pre deti so všeobecným intelektovým nadaním už tradične zaplavili tieto sympatické a chutné plody našich záhrad našu školu v rámci  dňa tekvice. Tekvice symbolizujú čas jesene, vyvolajú úsmev na tvári a pripomenajú blížiaci sa sviatok Halloweenu .Foto tu:

 
24.október 2016 Medzinárodný deň školských knižníc

                     Na podporu vzťahu detí a žiakov k čítaniu a získaniu si väčšieho počtu priaznivcov literatúry Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR organizovalo dňa 24.10.2016 spoločné čítanie rozprávky. Spoločné čítanie sa uskutočnilo aj v našej škole v rámci Medzinárodného dňa školských knižníc. Foto tu:

 
18.október 2016 Prvé detské mesto povolaní na Slovensku

                     Žiaci 1. - 4. ročníka z tried pre deti so všeobecným intelektovým nadaním sa dňa 18.10.2016 zúčastnili interaktívnej exkurzie  v Bratislave. Prvé detské mesto povolaní na Slovensku ponúklo deťom možnosť vyskúšať si rôzne povolania. Veľmi sa nám páčilo.Foto tu:

 
17.október 2016 SVETOVÝ DEŇ VÝŽIVY 16.10.2016

                  „ Nežijeme preto ,aby sme jedli, jeme preto, aby sme žili“

         Jarmok zdravej výživy
           Toto motto znelo na školskej akcii zameranej na zdravú výživu. Žiaci ročníkov 1.-4. sa vo svojich triedach rozprávali o zdravom stravovaní, oboznámili sa s potravinovou pyramídou , vyrábali chlebíky s rôznymi nátierkami a ozdobovali so zeleninou, ovocné šaláty, kokteily, ovocné a zeleninové sochy a obrazy , aj ovocné koláče.
Pripravené zdravé jedlo v jedálni ponúkali svojim spolužiakom na Jarmoku zdravej výživy .
Svoje znalosti, získané počas celého týždňa, žiaci preukázali aj v zábavnom kvíze o zdravej výžive. Súťažili 4 štvorčlenné družstvá, v ktorých boli zastúpené všetky ročníky. Všetky súťažiace družstvá dosiahli plné bodové hodnotenie. Potešilo nás to!
Žiaci z jednotlivých tried prezentovali ponúkané jedlo . Zaujímavo o ňom rozprávali a zdôvodňovali, prečo je zdravé.
A prišla tá chvíľa a žiaci začali ochutnávať naše zdravé jedlo. Bolo chutné a rýchlo sa míňalo. Na jedle si pochutnali aj starší žiaci.
Zažilo sme úžasný deň, za čo ďakujeme rodičom, pani učiteľkám a hlavne našim deťom, ktoré to všetko skvele zvládli .
Foto tu. 

                                    Mgr. Soňa Švédová

 
14.október 2016 Deň jablka

                  Počas týždňa zdravej výživy sme zorganizovali Deň jablka v triedach s deťmi so všeobecným intelektovým nadaním. Deti priniesli jablká, výrobky z jabľk, výborné koláčiky, za ktoré ďakujeme babičkám a mamičkám. Dozvedeli sme sa veľa nového o užitočnosti jablka, vyrobili sme si šaláty, plagáty, jablkových ježkov atď. Pre deti to bol super deň, deň plný zážitkov. Foto tu.
 

 
3.október 2016 Mestská polícia v Šali oslavovala, nazrite do jej služobných priestorov

                  Ochrancovia verejného poriadku otvorili svoje dvere. Stalo sa tak počas osláv založenia MsP v Šali. Foto tu.

 
 
3.október 2016 Komparo

                  Mili rodicia (ziakov 8. a 9. rocnika), 
tak ako kazdy rok, aj v tomto skolskom roku maju osmaci a deviataci moznost vyskusat si dobrovolne testovanie Komparo, ktoreho testy su podobne ako testy povinneho Testovania 9. Nakolko sa informacia o tejto moznosti casto od ziakov k rodicom nedostane alebo je postoj rodicov ku Komparu odlisny ako postoj ziakov, mozete sa dolezite informacie dozvediet v skole alebo na stranke Kompara.

 
 
3.október 2016 Akcie

                 Milí žiaci, ani ste sa nenazdali a prvý mesiac (a s ním aj vstupné testy) máte za sebou. Čo Vás čaká v mesiaci október?

V rámci celoročnej súťaže to bude:
 halloweenska výzdoba triedy,
 halloweenska triedna tekvica,
 halloweenska triedna maska.

Okrem toho má mesiac október niekoľko špecifických dní:
 Medzinárodný deň nenásilia (2.10.)
 Svetový deň ochrany zvierat (4.10.)
 Medzinárodný deň učiteľov (UNESCO, 5.10.)
 Svetový deň úsmevu ( :-), 7.10.)
 Deň starých rodičov (9.10.)
 Svetový deň umývania rúk (15.10.)
 Svetový deň potravy (16.10.)
 Medzinárodný deň stromov (20.10.)
 Medzinárodný deň školských knižníc (24.10.)
 Deň OSN (24.10.)

V mesiaci október začnú aj predmetové súťaže - do 27.10.2016 sa uskutoční školské kolo olympiády v slovenskom jazyku a literatúre pre 9. ročník.

 
 
3.október 2016 Biela pastelka

                  Touto cestou ďakujeme žiakom, rodičom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom školy, korí prispeli do zbierky Biela pastelka. Podarilo sa vyzbierať 84 eur.

 
 
25.september 2016  

                  Tamarka Matuszekova, ziacka 7. B, z tanecneho klubu Jumping, vytancovala bronzovu medailu v street dance show dievcata deti na Majstrovstvach sveta v Taliansku. Blahozelame!!!

 
   
25.september 2016 Memoriál Mutkoviča a Melicherčíka

            Naši žiaci sa zúčastnili altetickej súťaže Memoriál Mutkoviča a Melicherčíka. Každý prispel niekoľkými bodmi a spolu vybojovali pekné tretie miesto. Gratulujeme Jakub Nagy(1.miesto 300m), Michal Boledovič(1.miesto 600m a 1.miesto skok do výšky), Stanislav Sopka(2.miesto vrh guľou), Mikuláš Prágai, Martin Hubinák( 3.miesto 600m), Hoa Nguen, Michal Pollák, Adam Zlatoš (3.miesto 60m), Filip Sámel (2.miesto hod kriketovou loptičkou), Adam Furi, Richard Rapi (1.miesto 300m), Samuel Pilný, Tomáš Páldan, Adam Kminiak(1.miesto skok do výšky), Maroš Demko, Kristián Baboš, Alica Mladá, Katarína Kleštincová, Jana Miškovičová, Laura Forrová (2.miesto kriket), Gabriela Gužíková, Lucia Kováčiková, Viktória Lelkesová, Tamara Trnkóciová, Radka Bogárová, Soňa Nosková, Ela Sántaiová, Tatiana Bosáková, Laura Nagyová. :-)A dve zlaté štafety mladší žiaci (Boledovič, Prágai Hubinák, Nagy) a najmladší žiaci (Pilný, Zlatoš, Furi, Sámel) Foto tu. 

 

20.september 2016

Beh nočnou Šaľou

            Gratulujeme našim deťom Lucke, Dáške, Ondrejovi, Jakubovi a Matúšovi, ktorí v sebe našli dostatok síl a s krásnymi výsledkami a perfektným časom odbehli Beh nočnou Šaľou, 7,3 km,Lucia Kováčiková 0:38:47(1.miesto),Mátúš Miškovič 0:34:17(3.miesto), Dáša Vojtaššáková 0:44:00, Jakub Nagy 0:37:47, Ondrej Chatrnúch 0:42:21. A my sme si tým s Katkou Sedlárovou prešli tiež a prekonali sami seba. Deti ste skvelé...klobúk dolu. Sme rady, že sme túto akciu prežili spolu s Vami. Foto tu. 


20.september 2016

Účelové cvičenie

            Žiaci II. stupňa si zmerali sily v rôznych úlohách v rámci praktickej časti účelového cvičenia. Popri tom si siedmaci, ôsmaci a deviataci vypočuli aj prednášku pracovnika Červeného kríža.Vyhodnotenie účelového cvičenia v tabuľke. Víťazom blahoželáme!!! Foto tu. 

 

   
17.september 2016
Europského týždňa športu

      V rámci medzinárodného týždňa športu sa na prvom stupni uskutočnila Detská olympiáda a N -kiáda, deti si zmerali sily na  stanovištiach, na ktorých sa dostatočne vyskakali, vybehali a zahadzali si. Na koniec sa ešte vyblaznili pri pretahovani lanom a tancom. Počasie pekné, nálada skvelá, detičky úžasné. Ďakujeme aj žiakom 8.A.a 8.B za pomoc.Foto tu. 


 
   


 
17.september 2016
Vedecký veľtrh

            Dňa 14. septembra 2016 sa ziaci 7. A, 7. B a 8. B triedy zucastnili zabavneho interaktivneho podujatia Vedecky veltrh pred bratislavskou Euroveou. Ziaci si mohli poprezerat cca. 50 stanov, kde vedu roznou formou prezentovali stredne a vysoke skoly, "vedecke organizacie" a vzdelavacie agentury.

Foto tu.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
 


01.september 2016

Začiatok školského roka

            Milí žiaci, 
na brány školy neúprosne klope nový školský rok. Dva bezstarostné mesiace prázdnin, oddychu, neopakovateľných zážitkov striedajú povinnosti, pred sebou máte 188 vyučovacích dní. Sú to dni, počas ktorých na Vás čaká svet objavovania, dni, kedy budete získavať nové informácie, vedomosti, osvojíte si praktické zručnosti, ale tiež získate nových priateľov. Milí žiaci, prajeme vám veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávite v škole.Foto tu.





24. jún 2016
Otvorenie multifunkčného ihriska

http://salaonline.sk/pr/clanok/multifunkcne-ihrisko-slavnostne-otvorene

salaonline.sk
jún 2016
Výsledky Testovania 9
Testovanie

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
21. jún 2016
English Star
     V máji sa 20 žiakov našej školy zapojilo do súťaže English Star. Prvé miesto získala žiačka triedy 6. B, Katarína Kleštincová v kategórii Star 7. Foto tu.

Mgr. Nikoleta Körösiová
21. jún 2016
Vyhodnotenie najúspešnejších žiakov Mesta Šaľa

            Dňa 21. júna 2016 sa v kongresovej sále Mestského úradu konalo vyhodnotenie najúspešnejších žiakov Mesta Šaľa. Za našu školu boli pozvaní  Samuel D. Pápay, Ľuboš Jurčík, Simona Pecsérke (9. B), Michal Svoboda, Chiara Luisa Buttafoco (8. A), Tomáš Jakuš (8. C), Laura Kissová, Natália Novosadová (7. B), Michal Pollák, Juliana Búranová (6. A), Ela Sántaiová (4. B). Za športové úspechy boli ocenení – Pavol Sámel, Martin Hubinák (7. A), Jakub Nagy (7. B),  Ondrej Chatrnuch, Áron Vincze (8. C) a Róbert Tóth (9. A).

Foto tu.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
17. jún 2016
Malá vedecká konferencia
     Malá vedecká konferencia je nesúťažnou prezentáciou ročníkových prác žiakov so všeobecným intelektovým nadaním z celého Slovenska. Pre každého žiaka, pochopiteľne vrátane Andrejka Mihálika a Simonky Pecsérke, je obrovskou cťou vôbec dostať sa na ňu, a práve preto ich neodradila ani vyčerpávajúca cesta do metropoly Slovenska - Košíc. Foto tu.

Mgr. Katarína Keselyová, Mgr. Benedikt Varga
15. jún 2016
Návšteva Prezidentského paláca
      Dňa 15. júna 2016 sa žiaci 1. C a 2. B triedy spolu s triednymi pani učiteľkami Ivetkou a Zlatkou rozhodli pre nevšedný výlet - navštívili sídlo prezidenta republiky. Okrem toho, že si prezreli krásne priestory Prezidentského paláca, mali šťastie a stretli sa aj so samotným prezidentom SR. Užili si aj samotnú cestu, pretože cestu do Bratislavy a späť absolvovali vlakom. Foto tu.


9.-25. máj 2016
Prezentácie ročníkových prác
      V mesiaci máj prebiehali triedne kolá prezentácií ročníkových prác na prvom aj druhom stupni. V dňoch 24. a 25. mája sa uskutočnili školské kolá prezentácií, kde si postup do celoslovenského kola zabezpečili Andrejko Mihálik z 1. B triedy s prácou Kométy a Simonka Pecsérke z 9. B triedy s prácou Teória čísel. Foto tu.




13. máj 2016
Výsledky Testovania 9
      A je to tu... výsledky Testovania 9. Na výsledky našich žiakov môžeme byť, a aj sme, hrdí. Priemerná úspešnosť našej školy v SJL je 70,3 %, čo je o 7,7 % viac ako priemerná úspešnosť v SR (62,6 %). Matematika dopadla ešte lepšie - priemerná úspešnosť našej školy je 65,8 %, čo je o 13 % viac, ako priemerná úspešnosť v SR (52,8 %). Blahoželáme!!!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
9. máj 2016
Krajské kolo fyzikálnej olympiády
      Dňa 13. apríla 2016 sa konalo krajské kolo fyzikálnej olympiády v kategórii E. Samuel Dávid Pápay, žiak 9. B triedy, získal krásne 3. (-4.) miesto. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
29. apríl 2016
Majstrovstvá kraja v hádzanej žiakov
       Obrovské GRATULUJEM našim žiakom. Na majstrovstvách kraja v hádzanej žiakov v Nových Zámkoch vybojovali v piatok 29.4.2016 krásne druhé miesto, kde vo finále prehrali s domácou športovou školou. Martin Hubinak, Jakub Nagy, Áron Vincze, Ondrej Chatrnúch, Ľuboš Jurčík, Michal Svoboda, Samuel Pápay, Pavol Sámel, Stanislav Sopka, Samuel Orság. Foto tu.

Mgr.Stanislava Kostková
28. apríl 2016
Mladí záchranári
      Dňa 28.4.2016 sa konal 7. ročník súťaže Mladí záchranári civilnej ochrany. Naši žiaci v silnej konkurencii obsadili pekné 7. miesto. Blahoželáme. Foto tu.

Mgr. Benedikt Varga
22. apríl 2016
Deň  Zeme
      Pri príležitosti dňa Zeme si naša škola, J. C. Hronského, úctila tento sviatok rôznymi aktivitami. Na prvom stupni sa po prednáške nášho žiaka Tomáša Jakuša o triedení odpadu a ochrane životného prostredia žiaci pobrali do tried, kde sa venovali rôznym aktivitám - robili hada z PET fliaš, učili sa triediť odpad, zdobili si triedy výtvormi, ktoré počas hodín urobili z odpadového materiálu, vytvorili veľký plagát, ktorý si potom vystavili na chodbe... 
     Na druhom stupni sa po 3. vyučovacej hodine triedy zmenili na dielne, deti súťažili o najlepší vytvorený ekokostým z bežného inak odpadového materiálu, robili nástenky a vytvárali dekorácie, ktorými nakoniec vyzdobili školu. Ďakujeme naším šikovným žiakom. Foto tu.

Mgr. Katarína Sedlárová, Mgr. Zuzana Urbancová
20. apríl 2016
Slávik Slovenska
Slávik Slovenska

Mgr. Soňa Švédová
apríl 2016
Voľby do  Rady školy
       V apríli 2016 prebehli voľby do  Rady školy. Na nasledujúce štyri roky boli do Rady školy zvolení:  za rodičov - PaedDr. Žaneta Gužíková, Mgr. Jana Nosková, Mgr. Naďa Fekete Petrová, PhDr. Martin Sedlár; za pedagogických pracovníkov - PaedDr. Zlatica Szőcsová, PaedDr. Lucia Vrbišťanová; za nepedagogických pracovníkov - Mgr. Zuzana Ivanová a za Mesto Šaľa boli delegovaní - Mgr. Aneta Lazarová, Mgr. Július Morávek, Ing. Helena Psotová, Mgr. Jozef Varsányi. Veľa úspechov!


13. apríl 2016 Biblická olympiáda - diecézne kolo
       Dňa 13.4.2016 sa v Trnave konalo diecézne kolo biblickej olympiády. Naši zástupcovia Michal Svoboda (8. A), Veronika Svobodová (6. A) a Dorota Keselá (6. A) získali krásne tretie miesto v konkurencii ďalších deviatich tímov z Trnavy, Hlohovca, Serede, Piešťan, Dunajskej Stredy, Sládkovičova, Smoleníc a Nového Mesta nad Váhom. Blahoželáme! Foto tu.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
13. apríl 2016
Večianska paleta
      Dňa 13.4.2016 sa žiaci prvého aj druhého stupňa zúčastnili 3. ročníka okresnej výtvarnej súťaže s tematikou "Príroda a spoločnosť, v ktorej žijem" - Večianska paleta. V kategórii II prvé miesto získala Ninka Miháliková z 3. D a tretie miesto Dominika Tóthová z 2. B. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
11. apríl 2016
Hádzaná žiakov - majstrovstvá okresu
      Dnes vyhrali naši žiaci MO v hádzanej a postúpili na MK v Nových Zámkoch. Gratulujeme ku krásnemu a bojovnému výkonusmile – emotikon. Michal Svoboda, Ondrej Chatrnuch, Paľko Sámel, Áron Vincze, Stanko Sopka, Jakub Nagy, Martin Hubinak, Samo Pápay, Ľuboš Jurčík, Matúš Miškovič, Filip Farkaš, Filip Sámel, Paťo Pikler. Do toho! Foto tu.

Mgr. Stanislava Kostková
5. apríl 2016
Matematická olympiáda - okresné kolo
       Dňa 5. apríla 2016 sa na ZŠ s MŠ J. Murgaša konalo okresné kolo matematickej olympiády. V kategórii Z8 tretie miesto obsadil Michal Svoboda z 8. A. Ďalší úspešní riešitelia v tejto kategórii boli Adrián Hipp z 8. B, Áron Vincze, Michal Sántai a Dáška Vojtaššáková z 8. C. V kategórii Z7 prvé miesto získala naša jediná zástupkyňa v tejto kategórii Natália Novosadová. V kategórii Z6 sme mali štyroch zástupcov a všetci boli úspešnými riešiteľmi - Michal Pollák zo 6. A, Katarína Kleštincová, Simona Malíková a Beáta Pecsérke zo 6. B. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
5. apríl 2016
Matematická olympiáda - krajské kolo
       Dňa 22. marca 2016 našu školu úspešne reprezentovala na krajskom kole matematickej olympiády žiačka 9. B triedy Simona Pecsérke a obsadila 4. - 8. miesto. BLAHOŽELÁME!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
1. apríl 2016
Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo
       V piatok 1. apríla 2016 sa konalo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína. Napriek niekoľkých (nepochopiteľne) neudeleným miestam sme získali 1. miesto v kategórii 3 próza, vďaka Michalovi Svobodovi z 8. A triedy a čestné uznanie v kategórii 3 poezia získala Natália Novosadová zo 7. B triedy. Blahoželáme! 

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
21. marec 2016
Deň otvorených dverí
         Dňa 21.3.2016 ZŠ J. C. Hronského pripravila Deň otvorených dverí pre predškolákov. Detičky si mohli zaspievať a zatancovať so školským folklórnym súborom Kratulienka, mohli si vyskúšať angličtinu interaktívne, potrápili si hlavičky rôznymi hlavolamami a dievčatá si ich potom mohli ozdobiť "princeznovskými" korunkami, ktoré si samé vyrobili. Chlapci zasa mohli vytvoriť drsného krokodíla. Komu sa nechcelo babrať s lepidlom, mohol tvoriť na interaktívnej tabuli alebo si zahrať pexeso, šikovnejší aj obesenca, na počítači. Najväčší záujem však bol o opičiu dráhu v telocvični, ktorú si deti "pracovne" nazvali posilňovňa či cvičebňa. Vybili tu neskutočné množstvo energie a unavené, ale s množstvom zážitkov a výtvorov odchádzali domov. Kto neprišiel, môže ľutovať, o čom svedčili úsmevy na tvárach vyčerpaných predškolákov a spokojných rodičov. Foto tu.

       Touto cestou by sme chceli poďakovať učiteľom, ktorí sa na príprave a organizácii Dňa otvorených dverí podieľali a hlavne žiakom, ktorí v rámci svojho voľného času, pomáhali s jeho realizáciou:  Beatka Pecsérke, Simonka Malíková, Stelka Jakubovičová, Dórika Kollárová, Evka Pappová, Linda Kollárová, Katka Jedličková, Kamilka Szalayová, Kika Szabová, Málka Bošanská, Kika Fábiková, Teri Matuszeková, Áron Vincze, Tomáš Jakuš a Jakub Rezník. (Ak som na niekoho nechtiac  zabudla, šup-šup ozvi sa!) Veľká vďaka!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
17. marec 2016
Majstrovstvá okresu v gymnastickom štvorboji
          Na MO v gymnastickom štvorboji sa dievčatá zo všetkých kategóríí A, B, C, umiestnili na peknom druhom mieste. Gratulujeme!
A - Alanka Mladá, Alicka Mladá, Ema Hučková, Terezka Malíková, Chiara Buttafoco,
B - Anežka Bujdáková, Katka Kleštincová, Sonička Nosková, Ela Santaiová, Stela Jakubičová
C - Hanka Sedlárová, Lenka Vími, Nikolka Dobošová, Paťka Žemberová, Dáška Kostková.

Mgr. Stanislava Kostková
17. marec 2016
Krajské kolo biologickej olympiády
          Dňa 17. marca 2016 sa v Nitre konalo krajské kolo biologickej olympiády v kategórii C. Druhé miesto získal Samuel Dávid Pápay z 9. B triedy. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
16. marec 2016
Okresné kolo fyzikálnej olympiády
          Dňa 16. marca 2016 sa na ZŠ J. Hollého v Šali konal 57. ročník fyzikálnej olympiády v kategórii E a F. Prvé miesta v oboch kategóriách "vyfúkli" naši žiaci - v kategórii E prvé miesto obsadil Ľuboš Jurčík z 9. B triedy a v kategórii F prvé miesto obsadil Tomáš Jakuš z 8. C triedy. Okrem prvenstiev naši žiaci získali aj druhé miesto v kategórii E a to konkrétne Samuel Dávid Pápay z 9. B triedy. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
10. marec 2016
Okresné kolo chemickej olympiáda
          Dňa 10. marca 2016 sa na Spojenej škole, Nivy 2, v Šali konal 52. ročník okresného kola chemickej olympiády základných škôl. Žiaci si zmerali svoje sily v praktickej časti v chemickom laboratóriu a teoretickej časti. Krásne 3. miesto získal Samuel Dávid Pápay z 9. B triedy a zabezpečil si postup do krajského kola. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
9. marec 2016
Biblická olympiáda
          Dňa 9. marca 2016 sa na Gymnáziu J. Fándlyho v Šali uskutočnilo dekanátne kolo biblickej olympiády. Našu školu reprezentovali Michal Svoboda z 8. A triedy a Veronika Svobodová a Dorota Keselá z 6. A triedy. Získali skvelé 1. miesto a postúpili do diecézneho kola. Gratulujeme! Foto tu.


9. marec 2016
Pytagoriáda P6, P7, P8
          Dňa 9. marca 2016 sa na ZŠ s MŠ J. Murgaša Šaľa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda kategórie P6 – P8 (6. až 8. ročník). Jediným úspešným reprezentantom našej školy bol Michal Pollák (6. A), ktorý v kategórii P6 získal 1. miesto. Gratulujeme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
8. marec 2016
Pytagoriáda P3, P4, P5
     

       Dňa 8. marca 2016 sa na ZŠ s MŠ J. Murgaša Šaľa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda kategórie P3 – P5 (3. až 5. ročník).
        V kategórii P3, v ktorej sa súťaže zúčastnilo 52 žiakov, úspešnými riešiteľmi okresného kola sú: Leo Liška (2. B
) - 3. miesto, Adrián Jelínek (3. C) - 3. miesto, Daniel Boháč (3. D) - 5. miesto, Tomáš Pancza (3. D) - 6. miesto. Ďalšími riešiteľmi okresného kola sú: Samuel Arpáš (3. C), Samuel Berec (3. A), Júlia Chrupková (3. C), Nina Miháliková (3. D) a najmladší riešiteľ Andrejko Mihálik (1. C).
        V kategórii P4, v ktorej sa súťaže zúčastnilo 40 žiakov, úspešnými riešiteľmi okresného kola sú: Ela Sántaiová (4. B) - 1. miesto, Soňa Nosková (4. B) - 2. miesto a Tatiana Bosáková (4. B) - 10. miesto. Ďalším riešiteľom okresného kola je: Martin Gramblička (4. B).
         V kategórii P5, v ktorej sa súťaže zúčastnilo 27 žiakov, úspešným riešiteľom okresného kola je: Ela Sántaiová (4. B) - 6. miesto. Ďalším riešiteľom okresného kola: Soňa Nosková (4. B). G.R.A.T.U.L.U.J.E.M.E. Foto tu.


Mgr. Benedikt Varga
4. marec 2016
Lyžovačka 2016

      "Ďakujeme za krásny lyžiarsky, máme pekné zážitky, úžasne spomienky... ešte týždeň by sme mohli ostať...😂 bolo úžasne až na niektoré maličkosti...😂 ďakujeme hlavne pani učiteľkam za úžasnu atmosféru a skvelú zábavu, za krásne večerné programy, na ktorých sme sa natrápili,😂 úžasny kolektív... ĎAKUJEME!"  Foto tu.


žiaci ZŠ J. C. Hronského, Šaľa
19. február 2016
Ako sme karnevalom privolávali jar...

      „Už sa fašiang kráti, už sa nenavráti ...“, spieva sa v známej slovenskej pesničke. Čas je neúprosný, letí si svojím tempom a my obyčajní smrteľníci mu neraz nestačíme. Podľa dátumu konania karnevalu v našom ŠKD sa môže zdať, že sme súboj s časom prehrali. Je tradíciou, že všetky tie bály, plesy, karnevaly sa konajú v období fašiangov. No my sme si povedali, prečo nespraviť tradičný karneval, v netradičnom čase. Prečo farebnými variáciami rôznych postavičiek z rozprávok i zo skutočného života neprivolať tak dlho očakávanú jar, zahnať sivú bezútešnú zimu kamsi do kúta zemegule – i to sa vo svete detskej fantázie dá. A tak v piatkové popoludnie 19.2.2016 sa jedna z chodieb našej školy, napriek neľútostnému sychravému počasiu za jej oknami, rozžiarila predovšetkým radostnými detskými očkami, farbami, mátohami, princeznami, chrobáčikmi, zistili sme, že fantázii sa medze nekládli. Tanec, súťaže, zábava a hlavne veľa detského smiechu, radosti.
        Znovu čas dal pocítiť, že je naším pánom a ozaj platilo, že v najlepšom treba končiť, ešte posledný tanec, posledná súťaž, posledná pesnička a ešte veľa posledných, všetko má svoj koniec i náš vydarený karneval, rozišli sme sa radostným volaním - jarným prázdninám- – hurá, hurá, hurá!
      Za to, že ani jedna zúčastnená maska neodišla bez odmeny, ďakujeme tým rodičom, ktorí nám pri príprave karnevalu pomohli. Foto tu.


Helena Okruhlicová
16. február 2016
Spojenie veku, pohybu a radosti

     Základná škola J. C. Hronského už niekoľko rokov intenzívne spolupracuje s Materskou školou na Družstevnej ulici v rámci rôznych, pre deti atraktívnych akcií a podujatí, nedajú sa nespomenúť akcie a prekvapenia na Deň Mikuláša, Halloweenskych masiek, hasičské, policajné a záchranárske aktivity a mnohé iné.
     Špeciálnou kategóriou, ktorá má dlhoročnú tradíciu, sú pohybové akcie venované Dňom pohybu - Zumbe a jej cvičeniu.
     Deti zo školy sa pravidelne niekoľkokrát počas školského roka stretnú s deťmi zo škôlky na Zumba "maratóne" a spoločne sa tešia z akčných latino rytmov, ktoré roztancujú každú bunku v ich mladých telách.
     Spojenie tanca, hudby, endorfínov, radosti a dobrej nálady, ktorá je prítomná na každej akcii "Zumby" u detí umocňuje pozitívny vzťah k pohybu a zároveň posilňuje aj vzájomné vzťahy medzi školákmi a škôlkarmi.
     Aj preto sú hodiny Zumby s Dianou Kurucovou deťmi vždy veľmi vítané, očakávané  a ešte dlho po ich skončení sú predmetom rozhovorov a očakávaní  z ďalšej spoločnej akcie. Foto tu.


PaedDr. Iveta Sabová
11. február 2016
Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

        Dnes 11.2.2016 sa v Nitre uskutočnilo krajské kolo olympiády nemeckého jazyka, ktorého sa v kategorii 1C zúčastnila aj naša žiačka Chiara Luisa Buttafoco a obsadila krásne 4. miesto. G.R.A.T.U.L.U.J.E.M.E.


Mgr. Katarína Sedlárová
3. február 2016 Okresné kolo biologickej olympiády

        Dnes sa v Centre voľného času konalo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii C. Prvé miesto získal Samuel Dávid Pápay z 9. B triedy. Úspešnými riešiteľmi boli aj William Petison a Kristína Belovičová z 8. C triedy. Blahoželáme!


Mgr. Stanislava Kostková
12. január 2016
Okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku

        Dnes sa na našej školy uskutočnil 26. ročník okresného kola olympiády z nemeckého jazyka, ktorej sa zúčastnili i naši žiaci a obsadili v kategórii 1A krásne 2. miesto - Katka Kleštincová a v kategórii 1B krásne 4. miesto - Perla Puterová. Víťazom okresného kola Karolíne Holotovej zo ZŠ J. Murgaša /kategória 1A/ a Dávidovi Benesovi zo ZŠ Tešedíkovo /kategória 1B/ gratulujeme a držime palce na krajskom kole.


Mgr. Katarína Sedlárová
18. december 2015
Vianočné dielne

       Už tradične sa žiaci podieľajú na výzdobe školy a príprave rôznych vianočných dekorácii. Pod vedením pani učiteľky Lenickej vznikli nádherné dielka, ktoré si potom mohli žiaci či učitelia za symbolickú sumu kúpiť. Svoju pomocnú ruku podala aj pani učiteľka Miklášová. Foto tu.



10. december 2015
Výstava zvierat

       V predvianočnom zhone sa na našej škole konala výstava zvierat, na ktorej realizácii sa podielali spolu s pani učiteľkou Kostkovou viacerí žiaci. Priniesli svojich miláčikov - mačičky, psíkov, zajačikov, korytnačky, spevavých vtáčikov, ... dokonca aj pijavice. Výstavku si prišli pozrieť aj malí škôlkari. Foto tu.



7. december 2015Mikuláš, prídi medzi nás...

       K deťom do 4. A zavítala návšteva – Včielky a do 2. A  - Lienky, deti z MŠ Družstevná. Posadali si do školských lavíc, ale neskúšalo sa. Netrpezlivo všetky deti čakali, čo príde. Pohodová atmosféra plná tajomna a kúziel, mohla začať. Stačilo spoločne zavolať –  „Mikuláš, prídi medzi nás". Bolo očarujúce sledovať malých škôlkarov so školákmi, ich užasnuté pohľady, keď prišli prví čerti. Všetci spoločne si užili príchod veľkého Mikuláša s anjelikmi a maškrtou. Vzájomná súhra a prepojenie medzi škôlkarmi a školákmi bola citeľná a naša  vďaka za ňu patrí i žiakom 9. ročníkov, ktorí svojím vkladom prispelik vytvoreniu takmer vianočnej atmosféry. Foto.


PaedDr. Iveta Sabová
4. december 2015Mikuláš v materských školách

Očká plné očakávaní
           Mikuláš vyčarí v detských očkách všetko - očakávanie, zvedavosť,... Mikulášsky team zo ZŠ J. C. Hronského mal možnosť vidieť, žiariace očká detí v MŠ Družstevná a v Detskom svete Márie Montessori. Deti v oboch škôlkach si samé pričarovali Mikuláša s anjelikom zo zázračnej čiapky. Potom to išlo všetko samo - očká, v ktorých sa odrážalo všetko, pesničky, básničky pre Mikuláša. Skrátka, bolo to úžasné. Foto.


PaedDr. Iveta Sabová
20. november 2015Pokusy z fyziky a chémie

         V piatok 20. októbra si žiaci 9. ročníka spolu s pani učiteľkami Veronikou Mondočkovou a Zuzanou Kovácsovou pripravili rôzne pokusy z predmetov fyzika a chémia, ktoré potom predviedli počas vyučovania postupne všetkým žiakom druhého stupňa. Foto.



12. november 2015Imatrikulácie

         November je už tradične mesiacom imatrikulácií. Naša škola sa niekoľko rokov drží tejto tradície a nebolo to inak ani tento školský rok. Vo štvrtok 12.10.2015 sa naši prváčikovia stali oficiálne žiakmi Základnej školy Jozefa Cígera Hronského. Foto.


Mgr. Stanislava Kostková
10. november 2015Vedecký jarmok

         Dňa 10.11.2015 sa vo vstupnej hale Galérie Mlyny v Nitre konal Vedecký jarmok organizovaný FPV UKF. Cieľom podujatia bolo popularizovať prírodné vedy prostredníctvom zaujímavých ukážok a experimentov z jednotlivých prírodovedných odborov, vyvolať záujem mladých ľudí a ich rodičov o štúdium prírodovedných predmetov a ukázať dôležitosť a význam prírodovedných poznatkov pre bežný život. Netradičnou cestou chceli zaujať mladých ľudí a prezentovať im možnosť zaoberať saotázkami a riešením problémov z prírodovedných oblastí. Robotika, informačné technológie v komunikácii a riadení, fyzika s tekutým dusíkom, prírodné vedy vo svete hmyzu, biotechnológia, ekonomika a matematická stratégia, to sú len niektoré témy, s ktorými sa žiaci 6. B, 7. A a 9. A stretli. Foto.


PaedDr. Lucia Vrbišťanová
6. november 2015Športovo-turistický krúžok

Ani sme sa nenazdali,
pri vode sme zrazu stáli.
Chvíľkami sa ponárame,
s úsmevom sa vynárame.
To je teda zábava,
voda sa nám pozdáva.
Štvrtáčka Lea ukáže,
čo malá Fatimka dokáže.
Alex, to je riadny chlap,
ponára sa ako drak.
Z Ajka, plavčík vyrastá, 
v Samkovi a Ivkovi pomocníkov mám.

Má očká veľké ako nik,
to je náš Peťko, nezbedník.
Vo vode je ako rybka,
partia si naňho zvykla.
Aj parťák Miško k nám pribudol,
do partie rýchlo zapadol.
Dve hodinky pobudneme,
hladní sme, už nevládzeme.
Všetci sa tu máme radi,
a sme super kamaráti. 

Foto.


PaedDr. Iveta Sabová
28. október 2015Športové úspechy

        Dňa 28.10.2015 získali naši starší žiaci - Ondrej Chatrnuch, Samuel Straňák, Patrik Márai, Denis Telkesi, Pavol Sámel, Samuel Orság a Boris Cicák krásne 2. miesto v MO vo florbale.

        Úspešní boli aj mladší žiaci vo futbalovej súťaži Air Colsunting Cup, kde nás reprezentovali Michal Boledovič, Mikuláš Prágai, Stanislav Sopka, Martin Hubinák, Adam Zlatoš, Dávid Iványi, Adam Fűri a získali pekné 3. miesto. Gratulujeme!

Mgr. Stanislava Kostková
28. október 2015Praktická hodina techniky
          Dnes sa žiaci 5. ročníka (niektorí v halloweenskych outfitoch) zúčastnili praktickej hodiny Techniky v SAD v Šali. Vyskúšali si zveráky, nožnice na plech - malé aj obrovské, ohýbali a lisovali plechy... a špinaví a šťastní sa so svojimi "výrobkami" mohli pochváliť aj doma. Foto.

Mgr. Martina Polláková
28. október 2015Strašidlá a duchovia zo ZŠ J. C. Hronského prekvapili škôlkarov
          Deti z Materskej školy na Družstevnej ulici a žiakov zo Základnej školy J. C. Hronského spájajú viaceré spoločné aktivity a zážitky. Spoločné dobrodružstvá v tomto školskom roku odštartovali aktívne – zumba maratónom. Neprešlo veľa času a deti sa stretli opäť, tento krát zavítali žiaci do škôlky. Žiaci z triedy pani učiteľky Ivety Sabovej sa premenili na rôzne strašidlá a mátohy, pridalo sa k nim aj niekoľko bývalých žiakov a spoločne sa vybrali na halloweensku návštevu k deťom do materskej školy na Družstevnej ulici.Menší i väčší škôlkari už nedočkavo čakali, aké prekvapenie je pre nich prichystané. Príchod strašidiel vyčarovali zo zázračného klobúka pani učiteľky Sabovej a materská škôlka ožila úprimným detským prekvapením. Škôlkari sa najprv čudovali, čo za duchovia a strašidlá prišli medzi nich, ale rýchlo sa s nimi skamarátili. Najmenší si museli na mátohy zvykať dlhšie, tí väčší si pre návštevu pripravili aj rôzne prekvapenia. Jedna trieda škôlkarov sa dokonca premenila na rovnaké strašidlá, ježibaby a čarodejnice ako prišli medzi nich, a o to bolo kamarátstvo väčšie. Škôlkari sa so svojimi veľkými kamarátmi zabávali, tancovali a už teraz sa tešia na ďalšie spoločné zážitky. Foto.

Denisa Miklášová (salaonline)
28. október 2015Halloween v škole
          Dnes sa u nás strašilo, lietalo, tancovalo, ale aj hostilo a učilo. Do vyučovania v maskách sa zapojili triedy prvého aj druhého stupňa. Foto.

Mgr. Dušana Kováčová
26. október 2015
          V pondelok 26.10.2015 žiaci tried pre mimoriadne nadané deti navštívili Atlantis Center Levice - expozíciu vedeckých hračiek,oboznámili sme sa s funkciami ľudského tela a cennými radami pri záchrane života. Foto.

PaedDr. Zlatica Szöcsová
22. október 2015Deň zdravej výživy
           Počas dvoch vyučovacích hodín deti tvorili plagáty, učili sa o zdravých jedlách a čo bolo pravdaže najzábavnejšie a najchutnejšie bola konzumácia nátierok, šalátov, zdravých koláčikov a nápojov. Na konci vyučovania si žiaci svoje dobroty medzi triedami aj povymieňali. Foto.

Mgr. Stanislava Kostková
21. október 2015Planéta vedomostí na hodinách anglického jazyka
  

Dnes žiaci 3. C a 3. D, 7. B a 8. C zažili trošku inú, nezvyčajnú hodinu anglického jazyka. Vyučovanie sa líšilo od tých každodenných hlavne v tom, že hodiny viedla lektorka Mgr. Janka Moravčíková z Metodického pedagogického centra v Nitre. Lektorka predstavila žiakom nový interaktívny vzdelávací obsah s názvom Core Curriculum for English z projektu EnglishOne, ktorý sa nachádza na portáli www.planetavedomosti.iedu.sk a je prístupný všetkým nielen v škole ale i doma. Najmenšie deti z 3. C a 3. D pracovali s najväčším nadšením, rozumeli plynulej angličtine, ktorou lektorka na nich hovorila a tak preukázali svoje excelentné znalosti v téme ovocie. Žiaci 7. B si osvojili novú gramatickú štruktúru a svoje komunikačné zručnosti využili v téme zvieratá. Žiaci 8. C sa porozprávali o tom, čím by v budúcnosti chceli byť a okrem budúcich časov si precvičili slovnú zásobu v téme povolania. 
      Lektorka pochválila nielen správanie žiakov ale aj aktivitu a výborné znalosti našich žiakov v angličtine. Úlohy na portáli žiakom už boli známe, pretože vzdelávací materiál sa používa na hodinách anglického jazyka od septembra 2015. Angličtinárky z II. stupňa sa zúčastnili školenia k projektu ešte v máji a júli.
Ďakujeme vedeniu školy, že nám umožnili uskutočniť modelové hodiny pomocou MPC v Nitre, ďakujeme žiakom za aktívnu účasť na hodinách.

     Iba pre zaujímavosť, naši žiaci z ročníkov 6. - 9., v mesiaci október riešia súťažné úlohy v rámci projektu a súťaže EnglishOne. Zapojilo sa 106 aktívnych a šikovných žiakov. Držíme palce!!! Foto.


Mgr. Martina Polláková a Mgr. Nikoleta Körösiová
16. október 2015Svetový deň výživy
  Jarmok zdravej výživy  

         Žiaci ročníkov 1. - 4. si pripomenuli Svetový deň výživy a s triednymi pani učiteľkami zrealizovali Jarmok zdravej výživy. Najprv sa vo svojich triedach rozprávali o zdravom stravovaní, oboznámili sa s pyramídou zdravia, vyrábali chlebíky s rôznymi nátierkami, ovocné šaláty, koktejly, ovocné a zeleninové sochy , ochutnávali ovocie a zeleninu, aj ovocné koláče, ktoré si priniesli z domu.
       Pripravené zdravé jedlá, uložené na podnosoch, ozdobili, a v jedálni ich  ponúkali svojim spolužiakom na Jarmoku zdravej výživy . Žiaci o ponúkaných jedlách zaujímavo rozprávali a zdôvodňovali, prečo sú zdravé.
       Svoje znalosti žiaci preukázali aj v zábavnom kvíze o zdravej výžive. Súťažili 4  štvorčlenné družstvá, v ktorých boli zastúpené všetky ročníky. Na záver si deti zaspievali piesne o ovocí  a ochutnávali, ochutnávali, ochutnávali.
       Bol to skvelý deň, za čo ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám umožnili  obohatiť deti novým zážitkom, pani učiteľkám  PaedDr. Sabovej, Mgr. Majerovej, Mgr. Podhorovej, Mgr. Jankechovej, PaedDr. Páldyovej  a Mgr. Švédovej a hlavne našim deťom, ktoré to všetko zvládli úžasne . Ich šikovnosť, tvorivosť a záujem sa niečo nové naučiť sme zachytili na týchto “zdravých” fotografiách. Foto.


Mgr. Soňa Švédová
15. október 2015Detské mesto povolaní
    Viete, čo je Detské mesto povolaní? Žiaci N-tried na I. stupni to dnes zistili. Mali možnosť vyskúšať si niektoré z mnohých povolaní v Prvom detskom meste povolaní na Slovensku. Foto.

Mgr. Dušana Kováčová
13. október 2015Balónová olympiáda
     Dňa 12.10.2015 sa na našej škole konala Balónová olympiáda. Pozvaní boli všetci predškoláci z nášho mesta - Detský svet Marie Montessori, MŠ Budovateľská, MŠ P.J.Šafárika a MŠ Družstevná, ktorí súťažili aj s našimi prvákmi a druhákmi v trinástich disciplínach. Olympiáda začala olympijským sprievodom a zapálením olympijského ohňa. Po zvládnutí všetkých disciplín čakalo deti malé občerstvenie a následne slávnostné ukončenie Olympiády – zahasenie olympijského ohňa. Zážitok bol úžasný a deti boli šťastné zo športovo prežitého  dopoludnia. Tešíme sa na ďalší spoločne prežitý deň. Foto.


13. október 2015Spoločne s úsmevom  na zumbe
     Deti z MŠ Družstevná a žiaci zo ZŠ J. C. Hronského sú dlhoroční spoloční súputníci, na ktorých aj tento školský rok čakajú zaujímavé a poučné zážitky a aktivity. Prvou z nich bol spoločný Zumba maratón s Dianou Kurucovou. Malí aj veľkí tanečníci sa hýbali jedna radosť a radosť im spôsobil  aj samotný aktívny pohyb. Veríme, že medzi deťmi sa nájdu aj budúci Zumba inštruktori, a ostatné deti si šport a pohyb zamilujú a stane sa ich súčasťou. Foto.

PaedDr. Iveta Sabová
5. október 2015Účelové cvičenie
     Dňa 5. októbra si žiaci druhého stupňa zasúťažili v rámci praktickej časti účelového cvičenia na rôznych stanovištiach ako napr. stavanie stanu, hod granátom, beh v plynovej maske, určovanie azymutu, poskytnutie prvej pomoci, atď. A tu sú výsledky:
    1. miesto     trieda 6.B, skupina - Beátka, Simona, Katka,Alžbetka                    75bodov
    1. miesto     trieda 6.A, skupina - Gabika, Laura, Lucka, Julka, Dávid, Michal   75 bodov
    3. miesto     trieda 9. B                                                                                74,5 bodov
Ostatné výsledky nájdete na nástenke pri telocvični a biologickej nástenke. GRATULUJEME!  Foto.

Mgr. Stanislava Kostková
2. október 2015Piatková plaváreň
       Športovo- turistický krúžok sa rozbehol. Prvá spoločná akcia na plavárni. Foto.

PaedDr. Iveta Sabová
   Školský rok 2014/2015
29. jún 2015Výstava  Leonarda da Vinciho v CVČ
       Dnes naši žiaci druhého stupňa navštívili pútavú výstavu v Centre voľného času v Šali. Obohatili si doterajšie vedomosti o nové poznatky o Leonardovi da Vincim. Po zaujímavom výklade sme si pozreli ešte video a niektorí žiaci si mohli precvičiť svoje maliarske zručnosti. Veľmi pekne ďakujeme. Foto.

Mgr. Zuzana Urbancová
24. jún 2015Podolie - Čachtice - Trenčín
        Dnes 24.6.2015 si žiaci 5. B, 7. A a 7. B vyšli na ľahší turistický výlet. Najskôr sa v dedinke Podolie zastavili v Parku minatúr, kde si prezreli modely dobových zrekonštruovaných slovenských hradov, zámkov a ďalších stavieb. Potom ľahším turistickým krokom vyšli na zrúcaninu Čachtického hradu, kde mali možnosť prezrieť si ruiny a nádherné okolie z výšky. Výlet zakončili na Trenčianskom hrade, kde si na nádvorí mohli vyskúšať hádzanie sekerou, strieľanie lukom či kušou a pozrieť si rôzne operené dravce. Na záver im sokoliari pripravili pekné predstavenie so svojimi operencami. Dúfame, že žiaci boli po návrate nielen unavení, ale aj spokojní. Ďakujeme za bezproblémový priebeh výletu. Foto.

Mgr. Stanislava Kostková, Mgr. Katarína Sedlárová, PaedDr. Lucia Vrbišťanová
22. jún 2015Záchranári v škole
       Dnes naše deťúrence "okúsili tvrdý chlebíček" záchranárskej práce. Okrem cenných teoretických poznatkov si všetci vyskúšali ako poskytnúť prvú pomoc -masáž srdca, dýchanie z úst do úst, ošetriť zranenia, zastaviť krvácanie z nosa... Velikánske ĎAKUJEME (smile) milej, obetavej záchranárke Ľubke. Foto.

Mgr. Zuzana Gálusová
19. jún 2015Jarná Viedeň
    Dnes sa naši žiaci 5. B, 6. A, 6. B, 9. B a 9. A zúčastnili exkurzie vo Viedni, kde navštívili Technické múzeum, kúsok Schonbrunnu a ZOO. Ďakujeme im za pekný, aj keď trošku upršaný deň, veríme, že si odniesli veľa zaujímavých poznatkov z oblasti vedy a techniky a precvičili si svoje základy nemčiny. Patrí im veľká vďaka za preukázanie trpezlivosti pri dnešných zápchach v Bratislave a Viedni a dúfam, že sa im dnešný deň páčil a radi s nami navštívia Viedeň aj v nasledujúcich rokoch, ďakujem aj pani učiteľkám Zuzane Urbancovej a Stanke Kostkovej za ich ochotu a ľudský prístup. Foto.

Mgr.Katarína Sedlárová
14. jún 2015Londýn
     V týždni od 1. do 6. júna 2015 sme sa skupina 29 žiakov a traja učitelia zúčastnili poznávacieho pobytu vo Veľkej Británii. Cieľovými mestami boli Londýn a Oxford. Sprievodkyňu nám robila PhDr. Ivetka Janikovičová, ktorá nielen všetko veľmi flexibilne a neúnavne vybavovala a riešila, ale nás povodila po krásnych miestach a poskytla nám obrovské množstvo zaujímavých informácií. Ani raz sme nezmokli, čo je priam až neuveriteľné v Británii. Bývali sme v britských rodinách v Londýne – deti museli komunikovať v angličtine a zdá sa, že to bravúrne zvládli. Ani v obchodoch či v pamiatkach nepotrebovali náš preklad, aby rozumeli, čo na nich kto hovorí. Boli sme na našich žiakov hrdí nielen pre toto, ale aj ich správanie bolo ukážkové. Všetko prebehlo v úplnom poriadku a o rok / dva sa tešíme na podobný zájazd znova. Foto.

Mgr. Martina Polláková, PaedDr. Nataša Páldyová, Mgr. Mária Gažíková
13. jún 2015NAŠA VEĽKÁ OSLAVA
      Druhú júnovú sobotu - 13.6.2015 - vyvrcholili oslavy 30. výročia našej školy športovým popoludním určeným pre zamestnancov, žiakov a ich rodičov, či priateľov našej školy. Rodičia navarili skvelý guláš, pani kuchárky napiekli výbornú bublaninu, žiaci vyrábali obľúbenú cukrovú vatu a deti sa zabávali na rôznych atrakciách či stanovištiach so športovými disciplínami alebo si tvorili v našej veľkej dielničke. Akcie sa zúčastnili hádzanárky slovenskej reprezentácie, ktoré si s mladšími žiakmi zabehli "olympíjsky beh" a potom tým starším venovali svoje podpiskarty. O vydarenosti akcie svedčí aj účasť viac ako 400 "nadšencov školy".Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspechu tejto NAŠEJ VEĽKEJ OSLAVY. ĎAKUJEME!!! Foto.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
12. jún 2015Malá vedecká konferencia
      Dňa 12.6.2015 sa v Bratislave na pôde Paneurópskej vysokej školy konala Malá vedecká konferencia. Po príhovore pozvaných hostí a autorky vzdelávacieho Programu edukácie nadaných detí APROGEN  PhDr. Jolany Laznibatovej, CSc., otvoril tohtoročné celoslovenské kolo prezentácií ročníkových prác Matej Bachniček, žiak 2. C triedy ŠMND, prácou Kombinatorika a pravdepodobnosť. Potom sa v jednotlivých sekciách predstavili zástucovia všetkých škôl pre intelektovo nadané deti na Slovensku.
        Našu školu reprezentovali Ela Sántaiová, žiačka 3. B triedy, s prácou Hudba  a  Rebeka Kisteleki, žiačka 6. B triedy, s prácou Tenis. Foto.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
11. jún 20152. ročník školskej olympiády
      Vo štvrtok 11.6.2015 sa konal 2. ročník školskej olympiády. Žiaci 4. - 9. ročníka si zmerali svoje sily v 16 súťažných disciplínach v dvoch kategóriách. Nakoniec najviac bodov v kategórii 1 (žiaci 4. - 6. ročníka) získali žiaci 6. A triedy a v kategórii 2 (žiaci 7. - 9. ročníka) zvíťazili žiaci 9. A triedy. Blahoželáme! Foto.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
11. jún 2015Poďakovanie

Touto cestou by sme radi poďakovali sponzorom, ktorí nám umožnili zrealizovať oslavy 30. výročia našej školy.

1. Tlačiareň GUPRESS, Bratislava, p. BRANISLAV URBAN,
2. V A R I P E K s.r.o. Š a ľ a,
3. M I R K O M s.r.o., Marcelová, M I K s.r.o., Š a ľ a,
4. D a r á z s Z s o l t, Š a ľ a,
5. M A B O N E X , S L O V A K I A, s.r.o. Piešťany,
6. Ing. Mrázik František, AGROPOL VLČANY,
7. LITTLE PARADISE, s.r.o., FUUL GASTRONOMIC SERVICES, SNP 997/17, Galanta,
8. Reštaurácia CORGOŇ, p. ERNEST BALUŠKA, Dóžova 1665/2, Šaľa - Veča,
9. KVETINÁRSTVO GABRIEL SEDLÁK, ŠAĽA,
10. Jozef Ricker, Zváračská škola 030, Hlavná 2112/93, 927 01 Šaľa,
11. EURO – LA, Salamander, Laczko Alexander, 925 82 Tešedíkovo 767,
12. EASY ENGLISH, vyučovanie anglického jazyka, Mgr. Nikoleta Körösiová,
13. THAIRESTAURANT, P. Pázmáňa 2020/30, DINET, s.r.o. Budovateľská 555/3, Šaľa,
14. J &B Unique s.r.o., Vicenzy 2209/8A, 931 01 Šamorín,
15. E.N.E.S. spol. s r.o., Mgr. NAĎA FEKETE PETROVÁ, Pionierska ul. 307/31, Šaľa,
16. M A R K V E T, kvetinárstvo, Šaľa,
17. DOPA – SERVIS (p. Packa), A. Hlinku 483/7, 951 31 Močenok.

Výrazne prispeli aj rodičia:
RODINA KOVÁČOVÁ, RODINA PETISONOVÁ, RODINA RÁCZOVÁ, RODINA MAGDALÍKOVÁ, p. EVA JAKUŠOVÁ, Ing. MIROSLAV PODHORA, p. DAGMARA ŠTANGLOVIČOVÁ, Ing. ZUZANA CHATRNUCHOVÁ, Ing. JANA BOČÁKOVÁ, p. SILVIA HABÁNOVÁ, p. KAROL TREŠŇÁK, p. SUDOROVÁ, p. MAČÁKOVÁ, p. SZIKOROVÁ, p. MEGOVÁ, p. DANIŠOVÁ, p. PÍŠOVÁ, p. KARLUBÍKOVÁ, RODIČIA 4.C triedy a ďalší nemenovaní sponzori

Naše úprimné poďakovanie patrí aj Mgr. Lenke Máčikovej – Kusendovej, MUDr. Stanislave Chromekovej – Sedliačikovej, p. Romanovi Budaiovi a Strednej odbornej škole (Štúrova 74, Šaľa). Srdečne ďakujeme!


Mgr. Jarmila Husáriková
10. jún 2015Naše mesto: Maľovanie plotu a múru
    V piatok 12.6. 2015 sa znova zapájame do projektu nadácie Pontis - Postavme naše mesto na nohy a budeme maľovať, rúry a oplotenie areálu ZŠ J. C. Hronského smerom na Lídl a Olympiu. V rámci tohoto projektu sme natreli plot ZŠ J.C. Hronského minulý rok. Kto prídete pomôcť? Pre tých čo prídete, máme pripravené tričká s logom akcie.

nasemesto.sk
8. jún 2015Program NAŠEJ VEĽKEJ OSLAVY
Program

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
8. jún 2015Víťazný maskot školy
A tu je náš víťazný maskot školy HRONKO (v digitálnej forme), ktorého autorkou je Tatiana Szikorová z 2. B triedy.
Maskot Hronko

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
8. jún 2015Oznam riaditeľstva školy
OZNAM

Mgr. Jarmila Husáriková
2. jún 2015OZNAM
NAŠA VEĽKÁ OSLAVA sa blíži, už len zopár dní a budeme sa baviť a oslavovať. 13. júna o 14.00 ZAČÍNAME . (smile)
Čakajú nás súťaže, koník, horolezecká stena, šmýkací hrad pre drobcov, futbal rodičov proti deťom, maľovanie na tvár, detské dielne, cukrová vata, balóny, ceny pre všetky deti,olympijský beh, rodinný viacboj, hudba, obrovský kotol gulášu, koláčiky a sladkosti.Účasť prisľúbili aj hádzanárky Slovenska, ktoré si s deťmi odbehnú olympijský beh a urobia autogramiádu.

Tešíme sa na Vás milí žiaci a rodiičia, tento deň bude perfektný aj vďaka Vám.

Mgr. Stanislava Kostková
29. máj 2015ZŠ J. C. Hronského oslávila 30 rokov

     Základná škola J. C. Hronského oslavovala okrúhle narodeniny. Svoje brány otvorila žiakom pred tridsiatimi rokmi.

   Základná škola svoje okrúhle výročie oslávila na slávnostnom podujatí, ktoré sa konalo 29. mája v kongresovej sále Mestského úradu v Šali. Okrem súčasných a bývalých pedagógov a rodičov sa ho zúčastnili aj mnohí významní hostia z oblasti školstva. Podujatie spríjemnili aj vystúpenia bývalých ako i súčasných žiakov školy. Prítomní hostia sa o histórii školy ako i jej súčasných aktivitách dozvedeli prostredníctvom videoprezentácie ako i príhovoru súčasnej riaditeľky, Mgr. Jarmily Husárikovej.

      Základná škola na Krátkej ulici v Šali bola otvorená v septembri v roku 1984. Prvým riaditeľom školy bol PaedDr. Ján Šipický. Škola sa už od svojich začiatkov sústreďovala na výučbu cudzích jazykov. Postupne sa otvárali triedy s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov, pričom ich výučba prebiehala pod taktovkou kvalifikovaných učiteľov. Výučba angličtiny bola podporovaná aj zahraničnými lektormi anglického jazyka. V súčasnosti sa v učebných plánoch výrazne posilnili hodiny anglického a nemeckého jazyka. Anglický jazyk sa učia povinne všetci žiaci od 1. ročníka, rovnako aj informatiku alebo informatickú výchovu.

         V školskom roku 2000/2001 sa škola zapojila do Projektu alternatívnej starostlivosti o mimoriadne nadané deti, ktorého autorkou je PhDr. Jolana Laznibatová, CSc, s ktorou škola úzko spolupracuje a pedagógovia sa pravidelne zúčastňujú všetkých vzdelávacích programov v rámci tohto projektu. Prví absolventi "nadanej triedy" opustili brány školy v školskom roku 2007/2008.

          Základnej škole bol v roku 2008 prepožičaný čestný názov ZŠ Jozefa Cígera Hronského. Foto.


salaonline.sk
29. máj 2015OZNAM
       V pondelok - keďže je MDD - sa žiaci nebudú učiť. S triednymi učiteľmi si urobia svoj vlastný voľný program. Vyučovanie na 1.stupni končí o 12,00 a na 2.stupni o 12,30. Všetko najlepšie k MDD, decká naše. 

Mgr. Martina Polláková
26. máj 2015
       Dňa 26.5.2015 sa konal školské kolo prezentácií ročníkových prác žiakov so všeobecným intelektovým nadaním (II. stupeň). Každú triedu reprezentovali dvaja žiaci, čiže celkovo sme mali možnosť pozrieť a vypočuť si 10 zaujímavých tém. Víťazkou a zároveň postupujúcou do celoslovenského kola, ktoré sa tento rok bude konať 12.6.2015 v Bratislave, sa stala Rebeka Kisteleki zo 6.B triedy. Blahoželáme! Foto.

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
22. máj 2015Úspešné futbalistky
       Naše dievčatá včera 21. mája vyhrali MO vo futbale žiačok a postúpili na MK. Gratulujeme a držíme palce, Sofia, Viky, Maja, Romanka, Terezka, Barborka, Dominika, Miška, Evelyn.

Mgr. Stanislava Kostková
17. máj 2015OZNAM

Milí rodičia a žiaci.

      Naša škola oslavuje 30. výročie svojho vzniku. Pripravili sme pre Vás a Vaše ratolesti bohatý program: súťaž vo varení guláša, futbalový turnaj medzi rodičmi a deťmi, vybíjanú a volejbal , šmýkací hrad, detské dielne, mini súťaže, manželský viacboj, maľovanie na tvár..........

      13.júna 2015, od 13.30 hod. (v prípade nepriaznivej predpovede počasia sa akcia uskutoční 20.júna), areál ZŠ J.C. Hronského. Partie na guláš, družstvá aj jednotlivcov na turnaje hláste(čo najskôr kvôli organizácii) na mail ssvk@centrum.sk (S. Kostková). Na varenie guláša je potrebné doniesť suroviny aj náradie. Presnejšie informácie a časový rozpis budú v júni na fb stránke a stránke školy.

       Tešíme sa na príjemne strávený deň s Vami.


Kolektív učiteľov ZŠ J. C. Hronského
13. máj 2015English Star - celoslovenská súťaž
        13. mája sa naši žiaci prvý krát zapojili do celoslovenskej súťaže English Star. Pri testoch sa žiaci zapotili, kedže na ich vyplnenie mali iba 45 minút. Do súťaže sa prihlásilo 86 žiakov. Netrpezlivo čakáme na výsledky spolu s nimi. Foto.

Mgr. Martina Polláková a Mgr. Nikoleta Körösiová
7. máj 20152. ročník English Day
        Mesiac máj sa nesie v duchu angličtiny... druhou školskou akciou za tento týždeň na našej škole bol tzv. Anglický deň – English Day. Tento deň plný zábavy, súťaženia, smiechu, ale hlavne preukázania vedomostí a komunikácie v svetovom jazyku sa konal 7. mája 2015 na školskom dvore. Deväť tried súťažilo medzi sebou na desiatich stanovištiach, a tak naháňali body na získanie prvého miesta. Stanovištia boli športovo-vedomostné, kde žiaci okrem pohybových zručností museli ukázať aj zdatnosť v jazyku, ako napríklad hláskovanie, tvorbu rýmov, používanie ustálených slovných spojení, opisovanie rôznych predmetov, správny slovosled a tvorbu viet alebo hru pantomíma, kde sa žiaci asi najviac nasmiali. Tento rok sme zaradili do súťaže aj zručnosť čítania a počúvania s porozumením. Žiaci bojovali a súťažili s plným nasadením a na konci dňa ich čakala sladká odmena, diplom a samozrejme pozbierané body do celoročnej súťaže. Výhercom sa stala staro-nová trieda, 7. C. Výhercom – žiakom, triednej učiteľke a učiteľke anglického jazyka gratulujeme!!!
Vyhodnotenie:
1. miesto 134 bodov 7. C, 2. miesto 133 bodov 7. A, 3. miesto 129 bodov 7. B, 124 bodov 8.A, 112 bodov 5. A,
109 bodov 6.A, 8.B a 6.B, 92 bodov 5.B. Foto.

Mgr. Nikoleta Körösiová

7. máj 2015Úspech našich futbalistov
        Dnes postúpili naši mladší žiaci na MK vo futbale, keď podali krásny, bojovný výkon a vyhrali vo finále MO nad ZŠ Horná Králová. Gratulujeme Sebi Kovács, Adrian Farkaš, Niky Kučera, Miky Prágai , Martin Hubinák, Paľo Sámel, Stanko Sopka, Tomáš Juhász, Ľuboš Bogár . Urobili ste nám veľkú radosť. Minulý týždeň sa na postupe z obvodného kola na MO zaslúžili aj hráči Matúš Miškovič a Michal Boledovič.

Mgr. Stanislava Kostková
6. máj 2015Oxford Bookshop
Angličtina trocha inak ...
       Dnes, tj. 6. mája 2015 sa niektorí žiaci 7., 8. a 9. ročníkov zúčastnili otvorenej hodiny angličtiny, ktorá bola zameraná na efektívne používanie výkladových a prekladových slovníkov vydavateľstva Oxford a Lingea. Okrem zaujímavej a zábavnej práce so slovníkmi a pracovnými listmi žiaci mohli ukázať aj úroveň svojich komunikačných zručností. V závere hodiny sme sa všetci zasmiali pri interaktívnej hre Hangman - Obesenec. Veľmi pekne ďakujeme Mgr. Martinovi Škarbovi z Oxford Bookshop z Banskej Bystrice a vedeniu našej školy za umožnenie tejto akcie. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Foto.

Mgr. Martina Polláková a Mgr. Nikoleta Körösiová
23.4.2015Exkurzia
       Dňa 23.4.2015 pani učiteľky Demová, Kostková a Sedlárová zobrali svoje triedy na exkurziu do Nitry a spoločne si pozreli výstavu Gardenia 2015. Foto.


22.4.2015Krajské kolo dejepisnej olympiády
       Dňa 21.4.2015 sa v Zlatých Moravciach konalo krajské kolo geografickej olympiády. V kategórii F nás úspešne reprezentoval Michal Svoboda, žiak 7. A triedy. V kategórii E Jakubovi Kelemenovi, žiakovi 9. B triedy, iba o vlások unikol postup do celoslovenského kola. Obom úspešným riešiteľom blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
21.4.2015Čistenie brehu Váhu
       Žiaci piateho a šiesteho ročníka našej školy sa dnes zapojili do celoštátnej akcie Vyčistime si Slovensko. Počas dvoch hodín zbierali odpadky v medzihrádzovom priestore a na pláži pri rieke, podarilo sa im naplniť zopár veľkých vriec a strávili príjemné dopoludnie pri "trošku inom učení". Foto.

Mgr. Stanislava Kostková
16.4.2015Majstrovstvá kraja v hádzanej chlapcov
       Naši chlapci sa zúčastnili majstrovstiev kraja v hádzanej žiakov, kde sa umiestnili sa skvelom treťom mieste, v konkurencii športových tried jednotlivých okresov. Gratulujeme: Adrian Hajdú, Aurel Roško, Peter Grécz, Martin Šípka, Patrik Kartík, Adam Laca, Matúš Miškovič, Ondrej Junior Chatrnuch, Áron Vincze, Patrik Sobolič, Martin Hubinák, Pavol Sámel. Foto.

Mgr. Stanislava Kostková
9.4.2015Okresné kolo matematickej olympiády
       Dňa 8.4.2015 ZŠ s MŠ J. Murgaša organizovala 64. ročník Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7 a Z8. V kategórii Z6 súťažilo 24 žiakov a z 12 úspešných riešiteľov sme obsadili: 3. miesto - Natália Novosadová, žiačka 6. B triedy a 5. miesto - Braňo Boháč, žiak 5. B triedy. V kategórii Z7 súťažilo 30 žiakov, ale medzi štyrmi úspešnými riešiteľmi sme nemali úspešného riešiteľa. V kategórii Z8 súťažilo 19 žiakov a zo šiestich úspešných riešiteľov obsadila Simona Pecsérke, žiačka 8. B triedy, 3. miesto. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
9.4.2015Okresné kolo Matematickej olympiády
         Dňa 8.4.2015 ZŠ s MŠ J. Murgaša organizovala okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7 a Z8. V kategórii Z6 súťažilo 24 žiakov a z 12 úspešných riešiteľov sme obsadili: 3. miesto - Natália Novosadová, žiačka 6. B triedy a 5. miesto - Braňo Boháč, žiak 5. B triedy. V kategórii Z7 súťažilo 30 žiakov, ale medzi štyrmi úspešnými riešiteľmi sme nemali úspešného riešiteľa. V kategórii Z8 súťažilo 19 žiakov a zo šiestich úspešných riešiteľov obsadila Simona Pecsérke, žiačka 8. B triedy, 3. miesto. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
31.3.2015Krajské kolo dejepisnej olympiády
         Dňa 30.3.2015 sa v Leviciach konalo krajské kolo dejepisnej olympiády. V kategórii C nás úspešne reprezentoval Jakub Kelemen, žiak 9. B triedy. Blahoželáme!

PaedDr. Lucia Vrbišťanová
26.3.2015 Svetový deň vody
        22. marec je jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti.
        Aj my sme využili príležitosť a v rámci  tematického dňa sme sa aj tento rok venovali Svetovému dňu vody. Žiaci ráno prichádzali oblečení v modrom, s vodou vo svojich nápojových fľaškách a s očakávaním, čo nové sa dozvedia a zažijú. Na hodine slovenského jazyka si čítali rozprávky o vode, ale získavali aj informácie z encyklopédií. Matematika bola plná príkladov s rybičkami, vodníkmi a kvapkami. Na hodine prírodovedy si žiaci zopakovali všetko o vode, o jej dôležitosti, vlastnostiach, ochrane a o potrebe šetrenia pitnej vody.
       Žiaci z 1. A, 2. A, 2. B, 3. A, 4. A a 4. B sa zapájali do mnohých aktivít a vyrobili krásne plagáty s rôznymi informáciami. Tvorili "vodné" kresby, aj projekty zamerané na poslanie vody a na jej dôležitosťpre život všetkého živého na Zemi. Štvrtáci si vytvorili kvízové otázky a súťažili. Deti pri práci prejavovali nadšenie a radosť. Získali nové vedomosti a so svojimi super plagátmi sa odfotografovali, aby mali aj tokúto pamiatku na výnimočný deň.
           Za úspešný deň ďakujeme našim žiakom, učiteľom a rodičom, ktorí im zabezpečili modrý odev.

Mgr. Soňa Švédová
25.3.2015Svetový deň vody
       Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s. pri príležitosti Svetového dňa vody uskutočnila 20.3.2015 ukážky prác vodárenských pracovníkov, kde sa zúčastnili aj naši žiaci. Foto

Mgr. Benedikt Varga
25.3.2005Exkurzia v Bratislave
          Dňa 18.3.2015 sa žiaci 1. B, 2. C, 2. D, 3. B a 4. C zúčastnili exkurzie v Bratislave, kde navštívili Prírodovedné múzeum. Foto
19.3.2015Krajské kolo Matematickej olympiády

         Dňa  18.3.2015 sa v Nitre konalo krajské kolo Matematickej olympiády v kategórii Z9, v ktorom súťažilo 38 žiakov. Medzi 23 úspešnými riešiteľmi bola aj žiačka 9. B triedy Michaela Boledovičová. Blahoželáme!


PaedDr. Lucia Vrbišťanová
17.3.2015Okresné kolo Pytagoriády kategória P6, P7, P8

          Dňa 17.3.2015 ZŠ s MŠ J. Murgaša organizovala 36. ročník Pytagoriády v kategóriách P6, P7 a P8. Naši žiaci boli úspešní v kategórii P8, kde z 12 úspešných účastníkov získali tri miesta. Na 4. mieste sa umiestnil Samuel D. Pápay, na 5. mieste Simona Pecsérke a na 6. mieste Ľuboš Jurčík. Blahoželáme!


PaedDr. Lucia Vrbišťanová
16.3.2015Okresné kolo Pytagoriády kategória P3, P4, P5

Dňa 16.3.2015 ZŠ Murgaša organizovala okresné kolo Pytagoriády kategórie P3, P4 a P5. V kategórii P3 bolo 13 úspešných riešiteľov zo 42 účastníkov. Prvé miesto obsadila naša žiačka Ela Sántaiová z 3. B triedy. V tejto kategórii bol úspešný ešte Adam Zlatoš, tiež žiak 3. B triedy, ktorý obsadil 4. miesto. V kategórii P4 bolo zapojených 51 žiakov, z toho bolo 18 úspešných riešiteľov. Prvé miesto opäť získala Ela Sántaiová. Úspešnou riešiteľkou našej školy v tejto kategórii bola aj Radka Bogárová. V kategórii P5 súťažilo 37 žiakov a z 12 úspešných riešiteľov boli traja naši žiaci. Prvé miesto získal Braňo Boháč, žiak 5. B triedy, ďalšie dve úspešné riešiteľky boli Diana Kušnierová z 5. A triedy a Simona Malíková z 5. B triedy. Blahoželáme!


PaedDr. Lucia Vrbišťanová
13.3.2015Krajské kolo Biologickej olympiády

Dňa 13.3.2015 sa v Nitre konalo krajské kolo biologickej olympiády. Prvé miesto získal Lukas Hlavatý, žiak 9. B triedy. Blahoželáme!


Mgr. Danica Miklášová
11.3.2015Divadelné predstavenie

Dňa 16. februára 2015 naši žiaci navštívili divadelné predstavenie v anglickom jazyku v Dome kultúry v Šali. Mladší žiaci (3. – 5. ročník) si pozreli predstavenie „Mr. Wolf and the three little pigs“ a starší (6. – 9. ročník) sa pobavili na predstavení „American Dream“. Predstavenie pripravilo Divadelné Centrum z Martina. Obe predstavenia boli v anglickom jazyku, občas mierne prestrihnuté slovenskými výrazmi. Ponuku Divadelného centra využívame už niekoľko rokov a predstavenia sú vždy zábavné a súvisiace s reáliami a kultúrou anglicky hovoriacich krajín. Zabijeme dve muchy jednou ranou: žiaci vidia divadlo pripravené skupinou nadšených mladých ľudí a počujú v reálnej a prirodzenej situácii angličtinu.

          Ďakujeme za skvelý zážitok.  Foto


Mgr. Martina Polláková a Mgr. Nikoleta Körösiová
26.2.2015Hravo ži zdravo

     Žiaci piateho ročníka sa v mesiacoch október - december zúčastnili projektu HRAVO ŽI ZDRAVO, ktorý prebiehal počas hodín biológie. Trieda 5.B sa v kategórii triedy do 20 žiakov, umiestnila na peknom treťom mieste v kraji. Trieda 5. A sa umiestnila v kategórii triedy nad 20 žiakov na štvrtom mieste v kraji. Blahoželáme!


Mgr. Stanislava Kostková
16.2.2015Okresné kolo Dejepisnej olympiáda

        Dňa 12.2.2015 ZŠ s MŠ J. Murgaša organizovala okresné kolo dejepisnej olympiády. V kategórii C sa na druhom mieste umiestnil Jakub Kelemen, žiak 9. B triedy. Blahoželáme!

16.2.2015Najkrajšia žiacka knižka

           Naše dve šikovné prváčky sa zúčastnili vyhodnotenia súťaže o najkrajšiu žiacku knižku. Gratulujeme! Foto


9.2.2015Okresné kolo Biologickej olympiády

         


Mgr. Danica Miklášová
6.2.2015Okresné kolo  Geografickej olympiády

Dňa 5. februára 2015 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola geografickej olympiády, ktoré sa konalo na ZŠ  J. Murgaša v Šali. V okresnom kole súťažiaci vypracovali v prvej časti súťaže test písomnej časti zložený z monotematickej a teoretickej časti bez atlasu a z poznatkov o miestnej krajine v celkovej hodnote 60 bodov. V druhej časti riešili  praktickú časť testu – úlohy zamerané na zručnosť práce s atlasom a mapou a na orientáciu v hodnote 40 b. s použitím pomôcok.

Geografická olympiáda okresného kola  (OK) 2014/2015 - vyhodnotenie

Kategória

Počet zúčastnených žiakov OK

Počet úspešných riešiteľov OK

% úspešnosti OK

Počet zúčastnených žiakov našej školy

 Úspešní riešitelia našej školy a ich umiestnenie

G - 5.ročník

31

13

41,94

3

1.miesto: Braňo Boháč

2.miesto: Lenka Paštéková

8.miesto: Simona Malíková

F - 6., 7. ročník

37

3

8,11

3

3.miesto: Michal Svoboda

E - 8., 9. ročník

41

16

41,03

3

2.miesto: Jakub Kelemen

7.miesto: Samuel Dávid Pápay

12. miesto:  Paulína Gáliková

 
          Úspešným riešiteľom sa stal žiak, ktorý dosiahol minimálne 65 bodov zo 100. Z okresného kola postupujú do krajského kola prví traja úspešní riešitelia kategórie E a F. 

V kategórii F chýbal iba jeden bod Adriánovi Hippovi, aby sa stal úspešným riešiteľom. Umiestnil sa na štvrtom mieste.



Mgr. Mária Gažíková
29.1.2015Hviezdoslavov Kubín - školské kolo I. stupeň

           
         Dňa 28.1.2015 sa na našej škole uskutočnila súťaž Hviezdoslavov Kubín. V kategórii "POÉZIA" sa na 1. mieste umiestnil Adam Tuška z 3. B triedy, 2. miesto získala Tatiana Bosáková z 3. B triedy a 3. miesto Karin Vargová tiež z 3. B triedy. 
         V kategórii "PRÓZA" sa na 1. mieste umiestnil Adrián Jelínek z 2. C triedy, 2. miesto získali Tamara Kováčová tiež z 2. C triedy a Adam Budai z 2. D triedy a 3. miesto Naďa Vinczeová žiačka 2. A triedy. Blahoželáme!  Foto


29.1.2015Okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z5 a Z9

           

Dňa 21.1.2015 ZŠ J. Murgaša organizovala okresné kolo matematickej olympiády. Našu školu reprezentovali štyria žiaci v kategórii Z5 a jedna žiačka v kategórii Z9. Celkovo súťažilo 34 piatakov a 10 deviatakov. Naši žiaci dosiahli výborné výsledky, v kategórii Z5, kde bolo 10 úspešných žiakov, získali - 1. miesto - Michal Pollák, 3. miesto - Simonka Malíková, 5. miesto - Braňo Boháč; v kategórii Z9, kde boli 4 žiaci úspešní, získala 2. miesto Michaela Boledovičová. Blahoželáme!



PaedDr. Lucia Vrbišťanová
15.1.2015Okresné kolo Olympiády z nemeckého jazyka

 13. januára sa u nás uskutočnilo okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka, na ktorom sa zúčastnili žiaci 7 základných škôl z nášho okresu v dvoch kategóriách. V kategórii 1A (5. - 7. ročník) obsadila 1. miesto naša žiačka Chiara Luisa Buttafoco, 1. miesto v kategórii 1B (8. - 9. ročník) získal žiak ZŠ Tešedíkovo. Naša žiačka Radka Hrajnohová sa umiestnila na peknom 4. mieste. Všetkým zúčastneným gratulujeme a víťazom držíme palce v krajskom kole.



Mgr. Katarína Sedlárová
15.1.2015Okresné kolo Olympiády z anglického jazyka

14. januára 2015 sa na našej základnej škole konalo okresné kolo olympiády anglického jazyka. Zasúťažiť si prišlo 23 žiakov z 14 základných škôl v okrese Šaľa. V kategórii 1A (5. - 7. ročník) naša žiačka, Dáša Vojtaššáková, získala 3. miesto. V kategórii 1B (8. - 9. ročník) náš žiak Samuel Szullo sa umiestnil na 5. mieste. Zúčastneným i výhercom srdečne gratulujeme a zároveň ďakujeme, že reprezentovali našu školu. 



Mgr. Martina Polláková a Mgr. Nikoleta Körösiová
Staršie príspevky


Jozef Cíger Hronský
(23. 2. 1896 –  13. 7. 1960)

"Včas zažínajte v dušiach vašich detí svetielka, lebo kto bude nosiť v sebe svetlá, nebude ani ťažké chvíle preklínať ..."

Maskot školy